Thursday, 30 June 2016

WEARING: ANNI RUUTH

Wearing Anni Ruuth
Let me introduce you one talented designer of the KOE16 -fashion show: Anni Ruuth. She really knows how to work with different kind of materials. Silk, pastel pink and feathers. She was inspired by the Swan Lake -ballet and a whooper swan. The collection also stands for ethical, sustainable and responsible fashion. I am in love! We decided to work together and did something pretty amazing. Enjoy!  
Finnish Fashion
Koe16 Designer Anni Ruuth
CLOTHES: ANNI RUUTH

Nähtyäni KOE16 -muotinäytöksen en voinut olla pidättelemättä itseäni. Minun oli aivan pakko päästä näkemään tarkemmin. Halusin tietää, miltä tuntuisi pukeutua koko vaaleanpunaiseen, silkkiin ja höyheniin. Kaikki se oli jotenkin vain niin ihastuttavaa. Syntyi ajatus jostakin hyvin satumaisesta ja sehän toteutettiin!

Kerronpa lisää, kyseessä siis Anni Ruuthin upea ja taidokas lopputyömallisto, johon ihastuin ensisilmäyksellä. Annille vaatetusalalle lähteminen on aina ollut itsestäänselvyys. Nuori vaatesuunnittelija on todella määrätietoinen. Materiaalit, erityisesti luonnonmateriaalit hän kokee intohimokseen ja suunnittelutyö pohjautuu usein niihin. Ne ovatkin tärkeässä roolissa kyseisessä mallistossa. Materiaaleja voi muokata ja se tuo paljon mahdollisuuksia.

Käyn jatkuvasti keskusteluja vaatetusalan ongelmista ja eettisyydestä, mikä on todella tärkeää ja jota haluaisin tuoda yhä enemmän esille. Tapa, jolla Anni lähestyy aihetta on mielenkiintoinen. Lopputyömallisto pohjautuu tutkimukseen untuvateollisuuden eettisestä ongelmasta, mikä on lintujen elävänä kyniminen taloudellisen voiton maksimoimiseksi. Vaatteissa on käytetty kierrätettyä untuvaa ja untuvateollisuuden sivutuotteena tulleita höyheniä. Eläinperäisistä materiaaleista on siis pyritty löytämään mahdollisimman vastuulliset vaihtoehdot.

Vaikka aihe on raskas ja jopa raaka, on Anni onnistunut käsittelemään sitä täysin vastakohtaisesti: kutsuvasti ja kevyesti, kauniilla tavalla. Inspiraationa onkin ollut erityisesti Joutsenlampi-baletti, sekä laulujoutsen, joka on malliston muodonantaja ja symboloi vastuullista ja kestävää untuvavaatetta. Toivottavasti näitä arvoja jaksetaan pohtia jatkossakin, sillä silloin saadaan aikaan jotain kaunista <3

No comments:

Post a Comment