Sunday, 26 January 2014

HENRIK VIBSKOV

HENRIK VIBSKOV

OPENING


Värejä, muotoja ja silmään pistävän upeita yksityiskohtia. Muun muassa näistä tekijöistä (ja tietenkin monista muista) rakentui ällistyttävän upea Henrik Vibskov-näyttely. Pääsin mukaan Indiedaysin ja Designmuseon yhteistyökampanjaan ja näin minulle tarjoutui mahdollisuus vierailla näyttelyn avajaisissa yhtenä Indiedays Inspiration -bloggaajana.

Täytyy myöntää, että Vibskov oli minulle aivan uusi nimi. Tämä Tanskan kuuluisin muotisuunnittelija löi minut kuitenkin ällikällä. Näyttely sisälsi vaatteiden lisäksi installaatioita ja jopa catwalk-lavasteita viimeisiltä 17 vuodelta.
Rakastuin ensisilmäyksellä 41-vuotiaan, hieman hullunpuoleisen superisän tyyliin. Rajojen rikkominen on selvästi Vibskovin juttu. Huimausta aiheuttavat väriyhdistelmät ja tarkkaan harkitut leikkaukset, sekä linjat ovat niin upeita, että niiden erikoiset yhdistelmät eivät kertakaikkiaan voi mitenkään pettää. 

Näyttelystä voi ammentaa inspiraatiota monelta saralta. Ainakin minulle näyttely toi mukanaan lisää rohkeutta ja kasan tuunausideoita. Nostan luonteeltaan sympaattiselle herralle hattua ja painan innoissani "tykkää-nappia".
Suosittelen näyttelyä kaikille! Kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan se, mikäli Helsingissä pyörii. Designmuseo löytyy osoitteesta: Korkeavuorenkatu 23 ja sinne pääsee kätevästi bussilla numero 24 ja raitiovaunulla numero 10. Katso tästä lisää infoa.

Liput: aikuiset 10€, eläkeläiset 8€, opiskelijat 5€, opiskelijaryhmät 3€ (ennakkoilmoittautuminen), peruskoululaiset ja lapset ilmaiseksi. Ilmainen sisäänpääsy joka kuun viimeinen tiistai klo 17-20.

Nyt siis kaikki Henrik Vibskov-näyttelyyn, Designmuseoon! Näyttely on nähtävissä 24.1.-11.5.2014 ja sen sisältöön voi tutustua tarkemmin vilkaisemalla tämän sivun.

No comments:

Post a Comment